Gräsljungas lammgryta

ca 4 portioner

ca 750 g lammkött från bringa/bog
3-4 gula lökar
2 msk matfett
2 msk tomatpure
2 dl buljong
1 tsk rosmarin
0,5 tsk timjan
0,5 tsk mejram
10 svartpepparkorn
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 tsk salt
1 morot
1 grön paprika
1 dl gröna ärtor

1. Skär köttet i kallopsstora bitar. 2. Skala och skär löken i klyftor.
3. Bryn köttet i matfettet i en stekpanna,lägg sedan över det i en gryta och bryn därefter löken i pannan.
4. Lägg löken i grytan, tillsätt tomatpuré och låt det fräsa en liten stund.
5. Späd sedan med buljong och tillsätt kryddorna. Sjud under lock i 30 min.
6. Skär moroten i skivor och paprikan i bitar och häll i grytan och låt stå på ytterligare 15 min.
7. Strö över ärtorna strax före serveringen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar